Chiel Danckers

5e plaats uit Gierle

Chiel is 27, leerkracht in opleiding en komt uit een warm nest te Gierle. Als hoofdleider bij Chiro Gierle, voetballer bij FC Gierle, kernlid van JK ‘t Hoekske en voorzitter van de Lilse jeugdraad probeert Chiel de noden en zorgen van kinderen, jongeren en verenigingen al jaren op de kaart te zetten, met wisselend succes. Zijn conclusie is dat je in onze gemeente tot nog toe schijnbaar enkel écht iets kan veranderen wanneer je zelf de touwtjes mee in handen neemt, wat hij dan ook wil doen.

Op die manier zal hij voluit voor dialoog en burgerinspraak gaan, zodat de mening van de inwoners wél gehoord wordt. Ook verenigingen en middenstanders zijn volgens hem belangrijke schakels in een gezellig en sociaal dorpsleven. Ze horen dan ook deftig ondersteund en gestimuleerd te worden.

Chiel is een doener die nu resoluut voor een nieuwe politiek wil gaan: een politiek die alle inwoners hoort, een politiek die alle inwoners dient, kortom: een nieuwe, groene politiek op mensenmaat.

"Na mijn jarenlang engagement bij Chiro Gierle, JK ’t Hoekske en als voorzitter van de Lilse jeugdraad, wil ik me nu met hart en ziel inzetten om onze 4 deelgemeentes levendiger, properder en veiliger te maken. In overleg met jullie, dorpsgenoten, verenigingen en middenstand, kunnen we zoveel beter!"

Meer weten?

Chiel Danckers
Krokuslaan 11
2275 Gierle
chiel.danckers@groenlille.be
0477/298726