Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen enthousiaste doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat. In Lille hebben we de ambitie om het net op dit lokale niveau beter te doen, want hier in eigen dorp begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een levendige buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen.

Heb je zelf nog een leuk idee waarmee we Lille kunnen laten bruisen?

Laat het weten via lille@groen.be

Ruimtelijke ordening / verappartementisering

Het aantal appartementen en kavels blijft groeien. De woonkwaliteit lijdt eronder. Groen Lille zet zich in voor een hogere woonkwaliteit in een mooiere, groenere omgeving.

De afgelopen jaren zijn de appartementen in Groot-Lille echt als paddenstoelen uit de grond gerezen. Er zitten bovendien nog heel wat bouwplannen in de pijplijn, dus er zal nog niet meteen een einde aan deze wildgroei komen. Voor velen is het een pest en hakt dit fenomeen in op het zo gekoesterde landelijke karakter van Lille. Onze dorpen zullen meer en meer op kleine steden gaan lijken met veel inkijk, meer verkeer... en vooral meer overlast.

Is er wel nood aan deze extra wooneenheden? De vergrijzing is ingezet, nieuwe gezinsvormen komen tot stand en de groei van het aantal ‘happy singles’ is volgens recent onderzoek een feit. Met deze demografische evolutie moeten we rekening houden. In de toekomst zullen er immers meer wooneenheden nodig zijn. Daarom...

Lees Meer ›

Verkeersveiligheid - mobiliteit

Groen Lille gaat voor een duidelijke en betere visie op mobiliteit in Lille, die nu te wensen overlaat. 

Overvolle gewestwegen leiden tot drukke sluiproutes, en elk deeldorp van Lille kent wel zijn kruispunten, straten en pleinen die veiliger kunnen.

Groen Lille wil duidelijke maatregelingen om het auto- en vrachtverkeer in het centrum en de woonwijken beter te sturen. Een bloembak of verkeersdrempel volstaan niet om de straten veiliger te maken. Er moeten keuzes gemaakt worden op basis van een visie die gedragen wordt door alle inwoners. We zijn het...

Lees Meer ›

Eerlijker

Een warm nest zorg ervoor dat je zonder vrees je vleugels kan uitslaan en de wereld ontdekken. Groen Lille streeft ernaar elke burger een eerlijke kans te bieden om vanuit dat nest op te stijgen en zijn dromen waar te maken.

Elke burger moet een eerlijke kans krijgen om zijn of haar dromen waar te maken. Zorgen dat iedereen mee kan, dat is waarvoor politiek zou moeten dienen. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jou. Iedereen heeft recht op een betaalbare woning, of je nu koopt of huurt. We...

Lees Meer ›